Praca Czechowice-Dziedzice Praca Czechowice-Dziedzice

czecho.pl - medium nr 1 w Czechowicach-Dziedzicach

REKLAMA

Rozrywka

  • 21 marca 2010
  • wyświetleń: 5241

Filmowe Polonica w kinie Świt

Kino Świt zaprasza na kolejną wielką imprezę filmową. Będzie to Tydzień Filmu Polskiego - Filmowe Polonica zaplanowany na dni od 19 do 25 marca.

Filmowe Polonica w kinie Świt


W programie tegorocznej imprezy znalazły się tak wybitne i ciekawe filmy jak: "Mistyfikacja", "Rewers", "Afonia, Pszczoły", "Dom zły", "Moja krew", "świnki", "Demakijaż", "Wino truskawkowe", "Biała wstążka", "Dzieci Wehrmachtu" oraz nominowany do Oskara "Królik po berlińsku".

Karnety na Tydzień Filmu Polskiego będą w sprzedaży od 12 marca w cenach 40 zł (ulgowe) i 50 zł. Karnety na trzy wybrane filmy kupimy za 30 zł (w sprzedaży od 19 marca). Wśród posiadaczy karnetów (40 i 50zł) rozlosowane zostaną nagrody. Posiadacze karnetów dodatkowo mogą zakupić po preferencyjnej cenie 10 zł bilety na film "Kołysanka" i "Autor widmo".

Bilety na wybrane filmy Tygodnia Filmu Polskiego będą w cenie 13 zł w sprzedaży od 19 marca.

aka / czecho.pl

pless.home.pl/foto/news/czecho_tfp_2010_afisz.jpg>

---------------------

KONKURS CZECHO.PL

Wygraj karnet lub podwójne zaproszenie na wybrany film podczas Tygodnia Filmu Polskiego. Wystarczy, że jako pierwszy w komentarzach pod wiadomością odpowiesz na zadane pytanie, a bilet na seans będzie Twój.

Uwaga! Podczas podawania odpowiedzi należy być zalogowanym! Liczy się tylko pierwsza odpowiedź tego samego użytkownika! Jeden użytkownik może wygrać tylko jedną nagrodę.

Mamy trzy karnety (jeden na wszystkie filmy, dwa na trzy wybrane) oraz dziesięć podwójnych zaproszeń do rozdania.

Pierwsze pytanie: (karnet na wszystkie filmy)
1. W którym roku reżyser Andrzej Wajda odebrał Oscara za całokształt twórczości?

Odpowiedź: w 2010 roku

Jako pierwsza prawidłową odpowiedź podała koleszanka. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Drugie pytanie: (karnet na trzy wybrane filmy)
2. W jakim mieście urodził się Roman Polański?

Odpowiedź: w Paryżu

Jako pierwsza prawidłową odpowiedź podała anka727. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Trzecie pytanie: (karnet na trzy wybrane filmy)
3. W jakim mieście w 1998 roku odsłonięto gwiazdę Krzysztofa Kieślowskiego?

Odpowiedź: w Łodzi

Jako pierwszy prawidłową odpowiedź podał ganzes26. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Czwarte pytanie: (podwójne zaproszenie)
4. Jakie imię nosi bohaterka "Rewersu", w rolę której wcieliła się Agata Buzek?

Odpowiedź: Sabina

Jako pierwsza prawidłową odpowiedź podała Lusesita. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Piąte pytanie: (podwójne zaproszenie)
5. Podaj imię i nazwisko bohatera, w którego rolę w filmach "Dzień świra" i "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" wcielił się Marek Kondrat?

Odpowiedź: Adaś Miauczyński

Jako pierwsza prawidłową odpowiedź podał Viziri. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Szóste pytanie: (podwójne zaproszenie)
6. Jaki tytuł nosił ostatni film wyreżyserowany przez Stanisława Bareję?

Odpowiedź: "Miś"

Jako pierwsza prawidłową odpowiedź podała edith. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Siódme pytanie: (podwójne zaproszenie)
7. Kto jest reżyserem "Królika po berlińsku"?

Odpowiedź: Bartosz Konopka

Jako pierwsza prawidłową odpowiedź podała margaritka9. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Ósme pytanie: (podwójne zaproszenie)
8. Która powieść (tytuł) z trylogii Henryka Sienkiewicza została zekranizowana jako ostatnia?

Odpowiedź: "Ogniem i mieczem"

Jako pierwsza prawidłową odpowiedź podała julka_s. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Dziewiąte pytanie: (podwójne zaproszenie)
9. Kto wcielił się w rolę Nikodema Dyzmy w polskim serialu z lat osiemdziesiątych?

Odpowiedź: Roman Wilhelmi

Jako pierwsza prawidłową odpowiedź podała Clara. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Dziesiąte pytanie: (podwójne zaproszenie)
10. Kto w filmie "Popiół i diament" zagrał Maćka Chełmickiego?

Odpowiedź: Zbigniew Cybulski

Jako pierwszy prawidłową odpowiedź podał taurus. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Jedenaste pytanie: (podwójne zaproszenie)
11. Urodził się 27 lutego 1945 roku w Łowiczu. Zobaczyć mogliśmy go w między innymi w "Ziemi obiecanej", "Potopie" i "Panu Tadeuszu". O kim mowa?

Odpowiedź: Daniel Olbrychski

Jako pierwszy prawidłową odpowiedź podał mafiu1989. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Dwunaste pytanie: (podwójne zaproszenie)
12. Kogo zobaczyliśmy w roli Ambrożego Kleksa w ekranizacji książek Jana Brzechwy?

Odpowiedź: Piotr Fronczewski

Prawidłową odpowiedź podał dlaczego123. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

Przypominamy, że liczy się tylko pierwsza odpowiedź tego samego klubowicza.

Ostatnie pytanie: (podwójne zaproszenie)
13. Kto zagrał Placka w filmie "O dwóch takich co ukradli księżyc"? Proszę podać imię i nazwisko.

Odpowiedź: Jarosław Kaczyński

Prawidłową odpowiedź podał baran. Informacja o sposobie odebrania karnety na wszystkie filmy została wysłana mailem.

REKLAMA - BANER POD ARTYKUŁEM

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu czecho.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.