Wiadomości
- 3 czerwca 2011
- wyświetleń: 3744
Apel inspektora sanitarnego
Przy okazji tematu wzrastającej liczby zakażeń w Europie nieznaną bakterią, Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Bielsku-Białej przypomina o konieczności zachowania zasad higieny podczas przygotowywania i spożywania żywności w szczególności świeżych owoców i warzyw, które będą spożywane na surowo.
Przed poddaniem ich myciu powinny być namoczone, a następnie każda ich część powinna być dokładnie i wielokrotnie umyta.
Szczegółowe informacje dotyczące zasad postępowania z żywnością wskazuje wydana przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) ulotka informacyjna "Pięć kroków do bezpieczniejszej żywności".
Szczegółowe informacje dotyczące zasad postępowania z żywnością wskazuje wydana przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) ulotka informacyjna "Pięć kroków do bezpieczniejszej żywności".
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu czecho.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.