REKLAMA WYBORCZA

Wiadomości

  • 21 grudnia 2005
  • wyświetleń: 912

Wigilijnego stołu się nie odkurza

Mój stół wigilijny niewiele różni się od tego, jaki zapamiętałam z dzieciństwa i jaki do tej pory przygotowuje moja mama. Obowiązkowo i tylko w tym dniu jest mocno pieprzny czerwony barszczyk z uszkami z grzybów, "makluzem" z łamańcami i esencjonalny kompot z suszu - mówi mistrzyni kuchni, pisarka Hanna Szymanderska, która niedawno gościła w Czechowicach-Dziedzicach. Z "piszącą kucharką" rozmawiamy o kulinarnym wymiarze świąt.

Więcej, czytaj w papierowym wydaniu Echa.

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu czecho.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.