Wiadomości
- 26 grudnia 2022
- wyświetleń: 3800
Specjalna Kolacja Sylwestrowa w Kombinat Bistro!
Artykuł sponsorowany:
Nowy właściciel restauracji Kombinat Bistro pragnie zaprosić na niezapomnianą Kolację Sylwestrową! Przygotuje ją dla Państwa Michał Nazarkiewicz, który pracował w jednej z warszawskich restauracji, nagrodzonej gwiazdką Michelin!
Proponowane menu jest połączeniem prostoty, nowoczesności oraz ogromnego kunsztu, jaki prezentują nasi szefowie kuchni - Jola Góra oraz Michał Nazarkiewicz. Nad przebiegiem kolacji będzie czuwała wszystkim dobrze znana obsługa Kombinat Bistro, która zadba o Państwa komfort w ten wyjątkowy wieczór.
Kolacja odbędzie się 31 grudnia w restauracji Kombinat Bistro. Zapraszamy do kontaktu pod numerem tel. 570 177 220 w celu dokonania rezerwacji oraz ustalenia menu. Liczba miejsc ograniczona. Rezerwacje przyjmujemy do 27 grudnia.
Menu
Przystawka
Tatar cytrusowy - 45 zł
- polędwica wołowa, pasta chilli, limonka, pomarańcza, chips chlebowy
Puder ze śledzia - 35 zł
- musztardowiec, jabłko piklowane, majonez wasabi
Mus z awokadaowege - 30 zł
- karmelizowany słonecznik, dresing malinowy
Zupa
Krem z buraka - 25 zł
- kozi ser, pestki dyni, chips chlebowy
Kokosowa - 30 zł
- pieczony batat, świeży szpinak, kolędra
Ramen - 40 zł
- boczek, jajko, pak choi
Danie główne
Filet Mignon - 129 zł
- polędwica wołowa, kopytka, demi glas z zielonym pieprzem, cykoria piklowana, burak piklowany, musztarda gorczycowa
Kurczak supreme - 59 zł
- pierś z kurczaka z kostką, kuskus perłowy, limonka, kolendra, mus z pietruszki, biała czekolada
Zielony łosoś - 79 zł
- filet z łososia, kruszonka ziołowa, perłowa kasza kuskus, limonka, kolendra, pikle z buraka, mus z pietruszki, biała czekolada
Gołąbek wege - 39 zł
- puree z pietruszki, mleko kosowe, sos warzywny
Kombinat Burger - 45 zł
- wołowina 200g, bułka brioszka, konfitura z czerwonej cebuli, sałata, ostry pomidor, twarożek z czosnkiem
Deser
Czerwona gruszka wege - 26 zł
- czerwone wino, sos piernikowy
Lodywege - 35 zł
- (deser przygotowywany na sali z użyciem ciekłego azotu) lody o smaku liczi, czekolada kruszonka malinowa
O Szefie Kuchni
Michał Nazarkiewicz - moja przygoda z kuchnią zaczęła się już w latach szkolnych, gdy zaczynałem podpatrywać, co moja mama gotowała w kuchni. Gotując proste posiłki, potrafiła mnie zainspirować do samodzielnego kształcenia się w tym kierunku. Tak trafiłem do szkoły gastronomicznej, którą skończyłem z wyróżnieniem po wielu wzlotach i upadkach. Po paru latach spędzonych w Bielskich restauracjach los się do mnie uśmiechnął i miałem okazję wyjechać do Warszawy by gotować z najlepszymi szefami kuchni w restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin. Praca w topowych warszawskich i zakopiańskich restauracjach była dla mnie ogromnie ekscytującą i owocną przygodą, która do dnia dzisiejszego przynosi mi wiele radości, gdy patrzę na twarze zadowolonych gości w restauracjach, w których mam przyjemność gotować.
Kombinat Bistro
- Czechowice-Dziedzice
- Legionów 83,
- tel. 570 177 220