czecho.pl - medium nr 1 w Czechowicach-Dziedzicach

Wiadomości

  • 16 stycznia 2023
  • 24 stycznia 2023
  • wyświetleń: 613

Komory chłodnicze i mroźnicze - najważniejsze informacje o urządzeniach chłodniczych do gastronomii

Materiał partnera:

Operatorzy branży spożywczej potrzebują rozwiązań niezwykle funkcjonalnych, niezawodnych, a jednocześnie ekonomicznych. Nowoczesne komory chłodnicze skutecznie zastępują kosztowne powierzchnie magazynowe i gwarantują najwyższe normy sanitarne. Czym jeszcze charakteryzują się profesjonalne urządzenia gałęzi spożywczej? Odpowiedzi w dzisiejszym artykule!

ciag lady chlodniczych1


Jakość od podstaw



Siła i niezawodność urządzeń powinna bazować na samej konstrukcji maszyn. Komory chłodnicze marki Italfrost zostały zaprojektowane z troską o wszelkie komponenty działania. Co to oznacza w praktyce?

Komory składają się z innowacyjnych paneli o modułowym modelu funkcjonowania. Co więcej, zainstalowane ogniwa zostają poddane dwustronnemu malowaniu, a całość jest wzbogacona o obecność rdzenia izolacyjnego z pianki poliuretanowej. To przekłada się na wyjątkowe właściwości izolacyjne, które zadowolą najbardziej wymagających użytkowników urządzeń!

lada chlodnicza ebony


Na szczególną uwagę zasługują także pokrycia zewnętrzne paneli. Kilka rodzajów stalowych blach zapewnia ogromną wytrzymałość oraz ergonomię użycia.

Wygoda instalacji



Kolejnym czynnikiem charakteryzującym specjalistyczne urządzenia dedykowane branży gastronomicznej jest sposób montażu. Wykorzystanie zaawansowanych narzędzi technologicznych nie powinno wpływać na trudność w montażu, a wręcz przeciwnie!
Tak jest w przypadku produktów Italfrost. Komory składane są za pomocą zamkowych połączeń ścian, sufitu oraz podłogi, co przynosi wiele korzyści. Poza zachowanymi parametrami termicznymi, komory wyróżniają się niezwykle prostym, intuicyjnym i dokładnym systemem instalacji. Jest to bardzo ważny aspekt dla wszystkich klientów, którzy poszukują sposobu na szybkie wdrożenie ulepszenia, które poprawia jakość obsługi i zwiększa zadowolenie konsumentów.

szafa na mrozonki


Inna kwestia dotyczy warunków sanitarnych. Sektor gastronomiczny charakteryzuje się niezwykle restrykcyjnymi normami, a profesjonalny sprzęt ułatwia osiągnięcie wymaganych standardów. Właśnie dlatego komory chłodnicze i mroźnicze zbudowane są wyłącznie z pionowych paneli ściennych, a także zaokrąglonych narożników. Taki układ pozwala na swobodne czyszczenie wnętrza, a w konsekwencji- utrzymanie higienicznych warunków.

Elastyczność wyboru



To właśnie uniwersalność i wszechstronność jest ogromną wartością dodaną dla partnerów firmy Italfrost. Wielofunkcyjne wymiary paneli ściennych pozwalają na stworzenie konstrukcji o dowolnej głębokości oraz szerokości tak, aby dopasować inwestycję do indywidualnych preferencji odbiorcy.

Co więcej, wybór dotyczy również grubości samych paneli. Decyzja w tym obszarze umożliwia dopasowanie komory do towarów wymagających dodatnich lub ujemnych warunków przechowywania.

regalchlodniczny granvista


Profesjonalny sprzęt powinien zostać zaprezentowany przez odpowiednich specjalistów. Zespół Italfrost posiada kompetencje, aby doradzić optymalny układ całej powierzchni magazynowej, wraz z doborem najlepszego wyposażenia. Tak kompleksowa usługa gwarantuje wydajną rotację asortymentu, co znacznie redukuje straty towarowe. Wystarczy zastosować normatywne komory Elle lub niestandardową opcję komór chłodniczych!