Wiadomości

  • 13 maja 2024
  • wyświetleń: 703

​Paluszki z Małego Beskidu - idealna przekąska na wieczór ze znajomymi- poznaj nasze pomysły.

Materiał partnera:

Chrupiące paluszki w ulubionym wariancie smakowym to nieodłączny element miło spędzonego wieczoru, gdy chcesz po prostu zrelaksować się i odpocząć w domowym zaciszu, zapomnieć o pracy i codziennych obowiązkach. Ciężko sobie bez nich wyobrazić udany seans filmowy, kibicowanie sportowym wydarzeniom lub luźne spotkanie z przyjaciółmi.

paluszki axpal


Paluszki to przysmak znany i ceniony od pokoleń. Doskonale smakują zarówno solo, jak i w towarzystwie różnego rodzaju dipów, sosów typu salsa, humusu, jako dodatek do sałatek czy serów. Miłośnicy dobrych alkoholi z pewnością docenią zgrany duet, który paluszki tworzą z czerwonym winem lub chmielową goryczką piwa. Takie kombinacje, niekiedy dość oryginalne, sprawiają że możemy poczuć się jak prawdziwi odkrywcy. Gwarantujemy, że paluszki "Z Małego Beskidu" firmy Axpal zadowolą każde, nawet najbardziej wymagające podniebienie.

​Jakie paluszki serwować gościom?



Wybór paluszków "Z Małego Beskidu" jest naprawdę duży, dlatego też bez problemu zaspokoi oczekiwania zarówno tradycjonalistów, jak i zwolenników bardziej nietypowych kombinacji smakowych. Wszystkie warianty smakowe to starannie opracowane i sprawdzone receptury. Same paluszki wypiekane są wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów i sztucznych dodatków.

Przekąskowi konserwatyści z pewnością docenią klasyczne paluszki delikatesowe - rozsmakują się w kruchym cieście drożdżowym z minimalną ilością soli, bez zbędnych dodatków. Nie oprą się również takim rarytasom jak: paluszki z solą - posypane porcją gruboziarnistej soli naturalnej, paluszki z makiem - o lekko orzechowym posmaku i słodko-korzennym aromacie, a także paluszki z sezamem - ujmujące delikatnym, lekko słodkawym smakiem.

Wielbicielom bardziej nietuzinkowych, egzotycznych smaków proponujemy natomiast: paluszki z ziołami prowansalskimi - urzekające zapachem rozmarynu, bazyli, tymianku, szałwi lekarskiej, mięty pieprzowej, lebiodki i majeranku, paluszki serowo-cebulowe - idealnie komponujące się ze smakiem i goryczką zimnego piwa oraz emocjami sportowymi na telewizyjnym ekranie. Zdecydowanie polecamy również paluszki pikantne o smaku papryki - cenione przez fanów pikantnych przekąsek i nietuzinkowych kombinacji smakowych.

Poznaj nasze smaki!

​Z czym podawać paluszki?



Ani domówka, ani zwykły wieczór w miłym towarzystwie nie obejdą się bez przekąsek. Paluszki "Z Małego Beskidu" smakują doskonale bez żadnych dodatków, jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby stały się składnikiem bardziej wyrafinowanych przekąsek.

W żadnym wypadku nie oznacza to jednak, że zapraszając rodzinę lub znajomych musimy na kilka godzin zmienić się w "masterchefa" i urobić po łokcie. Proste i szybkie przekąski mogą być równie efektowne, oszczędzając jednocześnie czas i minimalizując wysiłek. Wystarczy odrobina pomysłowości i niestandardowych połączeń smakowych - Twoi goście z pewnością poczują się mile zaskoczeni. Oto kilka sprawdzonych propozycji:

  • Fondue z paluszkami delikatesowymi


Klasyczne szwajcarskie danie, które dzięki swoim walorom smakowym zyskało popularność na całym świecie. Szybkie, proste i efektowne.

Składniki: 2 bloczki kremowego sera, 100 ml wina białego wytrawnego albo owocowej brandy, pieprz, gałka muszkatołowa, paluszki delikatesowe lub paluszki z solą "Z Małego Beskidu".

Sposób przygotowania: podzielony na małe kawałki ser umieścić w rondelku i podgrzewać na małym ogniu, często mieszając, aż do rozpuszczenia. Wlać wino i energicznie mieszając podgrzewać jeszcze kilka minut do połączenia wszystkich składników. Podawać z paluszkami delikatesowymi "Z Małego Beskidu".

  • Słone paluszki z szynką prosciutto


Mega-smaczna, szybka i prosta przekąska na wieczorne spotkanie. Gotowa w dosłownie kilka minut.

Składniki: paluszki z solą "Z Małego Beskidu", plastry szynki prosciutto (serrano, parmeńskiej, szwarcwaldzkiej lub innej), garść rukoli.

Sposób przygotowania: na cienki plaster szynki kładziemy kilka listków rukoli oraz 2-3 słone paluszki. Całość zawijamy i gotowe!

  • Dipy, sosy i inne "maczanki"


Paluszki "Z Małego Beskidu" to doskonały wybór do różnego rodzaju "maczanek", takich jak: dipy, sosy typu salsa, miodowo-musztardowy czy rozpuszczona czekolada na gorąco. Dobrze sprawdzają się jako dodatek do past i humusów o różnych smakach - można je wzbogacić dodatkiem oliwek, pomidorków koktajlowych albo ostrych papryczek Jalapeño. Wypróbuj także alternatywną wersję, w której paluszki zastąpi preparowany ryż "Z Małego Beskidu".

Smacznego!