Wiadomości
- 30 kwietnia 2015
- wyświetleń: 2898
Witaminowe ogrody na talerzu
Każdy dobry kucharz wie, że atrakcyjnie podana potrawa zdecydowanie poprawia apetyt. Z doświadczenia restauratorów korzystają także rodzice, którzy poprzez fantazyjnie przyrządzone posiłki przekonują małych niejadków do skonsumowania śniadania czy obiadu.
Jedną z technik zdobienia potraw jest carving - wywodząca się z Azji sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach. Carvingowe warsztaty dla najmłodszych odbyły się 24 kwietnia w sali widowiskowej CKSiR w Bestwinie.
Panie z firmy "Carvingowa Ana" pokazując dzieciom warzywno-owocowe dzieła sztuki zachęciły uczestników do prowadzenia zdrowego stylu życia. Żeby prawidłowo się rozwijać, organizm potrzebuje witamin i innych mikroelementów dostarczanych w największej ilości przez nieprzetworzoną żywność.
Podczas zajęć wykonane zostały kolorowe "ogrody" z palmami - a to wszystko z marchwi, jabłek, ogórków i innych produktów dostępnych bez problemu w każdym sklepie. Gotowe dzieła uczestnicy mogli zabrać do domów.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu czecho.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.