Rozrywka

  • 1 listopada 2014
  • 6 listopada 2014
  • wyświetleń: 4055

Gęsina na 11 listopada w K6

Materiał partnera:

Z okazji kulinarnego święta, jakim jest Gęsina na św. Marcina, K6 - Przestrzeń Kreatywna Kotulińskiego 6 - zaprasza na spotkanie kulinarne połączone z warsztatami z Tomaszem Sienickim, który wraz z marką Cider Inn poprowadzi: Gęś na warsztacie w K6 #2.

-----

Tomasz jest mistrzem w pieczeniu chleba na prefermencie drożdżowym. Dlatego też na przystawkę przygotuje: smażonego śledzia, marynowanego w cydrze z domowym chlebem. Śledzik świetnie wyostrzy apetyt na danie główne: gęś pieczoną. Wspólnie przygotujemy: pierś z gęsi konfitowaną w gęsim smalcu oraz
warzywa pieczone na ognisku ze smalcem gęsim z sałatą vinegrette z miodem i cydrem. Na deser: lody cydrowe z karmelizowanym jabłkiem

Gęsina na 11 listopada w K6 · fot. Kotulińskiego 6


Zdradzimy sekret, jak utrzymać zapach i temperaturę wypiekanego chleba przez cały wieczór.

W czasie spotkania będzie również okazja do degustacji nowych smaków Cider Inn.

Wydarzenie odbędzie się we wtorek, 11 listopada o godzinie 15.00. K6 zapewnia jesienną aranżację stołową i klimatyczne wnętrza więc świąteczne popołudnie zapowiada się wyśmienicie.

Koszt udziału w warsztatach wynosi 120 zł od osoby. Ilość miejsc ograniczona. Prosimy o rezerwację miejsc na: biuro@kotulinskiego6.pl lub pod numerem 502-619-454 do 3 listopada.

K6 - Przestrzeń Kreatywna Kotulińskiego 6

43-502 Czechowice-Dziedzice
ul. Kotulińskiego 6

kom. 502 619 454



Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "K6 - Kotulińskiego 6" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu czecho.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

K6 - Kotulińskiego 6

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "K6 - Kotulińskiego 6" podaj